Vakantie in Friesland

Op vakantie in Friesland in een appartement

Vakantie op het platteland van Friesland

Op het Friese platteland, op nog geen 10 km afstand van Leeuwarden (Ljouwert), verkozen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018, vind je onze accommodatie, een comfortabele uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een vakantie in Friesland!

Waar verblijf je?

Appartementenverhuur de Trijehoek is onderdeel van een actieve melkveehouderij. Dat wil zeggen dat je bij ons kunt “Logeren bij de Boer” in één van onze 4 appartementen. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien met een eigen keuken, badkamer en ruime woonkamer. De terrassen, gelegen op het zuiden, lenen zich bij uitstek voor een zomers ontbijtje in de ochtend voordat je met de dag start. Denk daarbij aan bijvoorbeeld streekproducten en ambachtelijk broodjes besteld bij de lokale bakker in Stiens. Daarnaast leent het terras zich voor een lange barbecue tijdens een zomerse avond.

De appartementen bevinden zich in de romp van een karakteristieke kop-hals-rompboerderij, een boerderijtype dat kenmerkend is voor de noordelijke provincies. Dat wil zeggen: een ‘unieke’ mogelijkheid, om je vakantie in Friesland, in stijl te vieren.

Wat is er in de directe omgeving te doen?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar hoe onze koeien op onze melkveehouderij duurzaam en energieneutraal worden gemolken is het voor jong en oud mogelijk om hierover alles te weten te komen. Verder geven we rondleidingen en is het bijvoorbeeld mogelijk om een handje mee te helpen; denk daarbij aan koeien ophalen uit de wei, kalfjes melk geven of een rondje meerijden op de trekker.

Voor de kinderen hebben we:

  • Speeltoestellen
  • Skelters
  • Traptrekkers
  • Een waterfiets
  • Volleybalveld

Vakantie in Friesland

Maar ook als je voor vakantie in Friesland de rust en stilte zoekt, is de Trijehoek een ideale basis. Onze accommodatie staat midden in het Friese landschap. En is gericht op rust, ruimte en natuur. Een fijne plek om je daarmee op te laden. Want in de directe omgeving bevinden zich kilometers fietsnetwerk en wandelpaden. Het landschap is divers met terpen, meren en prachtige bossen van bijvoorbeeld de Friese Wouden. En vergeet ook zeker niet het Friese Waddengebied, want dat is misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland. Je kunt hier al wandelend/wadlopend de bodem van de zee verkennen maar natuurlijk ook een bezoek brengen aan bijvoorbeeld één van de Waddeneilanden. Want, Holwerd, de veerboot opstapplaats naar Ameland is slechts een half uurtje rijden.

Alle gemak vlakbij

Het nabijgelegen dorp Stiens voorziet in alle faciliteiten en voorzieningen om daarmee een onbezorgde vakantie in Friesland te beleven. In de dorpskern vind je verschillende winkels en gezellige cafeetjes. Daarnaast is het ook zeker aan te bevelen een bezoek te brengen aan het populaire zwembad met schitterende binnen- en buiten baden, een zonneweide en diverse speelattributen. Net zoals de kinderboerderij op steenworpafstand van onze accommodatie.

Wat is er te doen op vakantie in Friesland?

Vakantie in Frisesland is tegelijkertijd vakantie in een watersport provincie. Bovendien is de vakantie pas compleet als je kennis hebt gemaakt met het water. Daarvoor zijn er in de omgeving verschillende mogelijkheden om een (elektro)sloep of zeilboot te huren. Bovendien is de Dokkumer EE vlakbij, een trekvaart tussen Leeuwarden en Dokkum. Aan dit ‘Elfstedenwater’ vind je diverse Friese dorpjes, het beroemde bruggetje van Bartlehiem en gezellige horeca om je bootje aan te meren voor een korte pitstop. Echter is het ook mogelijk om door de grachten van Leeuwarden te varen of een praamvaartour te boeken waarbij je alles te weten komt over de historie van de stad. Ga je meer voor actie? Ga dan Leeuwarden om te suppen door de grachten.

Ben je voor je vakantieplannen opzoek naar cultuur, ook dan heeft onze provincie met een rijke historie veel voor je in petto. Want het Fries museum in Leeuwarden is de culturele ‘hotspot’ van onze provincie. Maar ook in de directe regio vind je kleinere musea die je bijvoorbeeld meer vertellen over het zonnestelsel (Planetarium in Franeker) of het eeuwige gevecht tegen het water in het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld, in Lemmer. Een leuke manier om onze 11 Friese steden te verkennen is om in iedere stad op zoek te gaan naar de 11fountains. Omdat het jaren is geleden dat de Elfstedentocht plaatsvond is er nieuwe manier bedacht om de Elfstedentocht tóch te ervaren. In iedere stad is een prachtige fontein geplaatst, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. Als gevolg van Culturele hoofdstad 2018.

vakantie in Friesland, logeren bij de boer
vakantie in Friesland, logeren bij de boer

Een vakantie in Friesland heeft het allemaal in zich

Op ongeveer 1,5 km vanaf de boerderij ligt de Dokkumer Ee, een perfect vis- en vaarwater. Ook vind je hier het beroemde Elfsteden bruggetje van Bartlehiem. In de buurt kun je een bootje huren of een eigen boot inlaten. In de omgeving zijn veel fietsroutes door middel van knooppunten zelf te plannen. In Stiens vind je een dorp met veel voorzieningen, o.a. winkels, horeca, een prachtig binnen- en buitenzwembad en een hele gezellige kinderboerderij.

Hebben we je al warm gemaakt om te komen logeren? Bekijk onze beschikbaarheid en reserveer direct om te komen logeren bij de boer!

Onze aanraders

Maak je vakantie compleet met een bezoek aan onze aanraders op fietsafstand

Compare listings

Compare