Logeren bij de boer

Logeren bij de boer in een Friese karakteristieke kop-hals-romp boerderij

Waarom logeren bij de boer?

Voor iedereen die altijd al benieuwd is naar het leven op de boerderij. Kom logeren in één van onze vakantieappartementen, gebouwd in een Friese karakteristieke kop-hals-romp boerderij en onderdeel van een melkveebedrijf met ongeveer 190 koeien + kalfjes.

Op het Friese platteland

Logeren bij de boer op het Friese platteland. Ons melkveebedrijf is gevestigd midden op het Friese platteland van Stiens en is vanaf 1940 al een echt familiebedrijf. Het bedrijf wordt inmiddels voortgezet door de 3e generatie. Wat ooit begon met het (hand)melken van de koeien heeft zich door de jaren verder ontwikkeld naar een volledig geautomatiseerd vrijwillig melksysteem. Onze koeien worden door 4 melkrobots gemolken en door een voerrobot gevoerd.

Logeren bij de boer betekent dat je het melkproces van dichtbij kunt bewonderen. In de zomerperiode lopen onze koeien in de weide. Misschien wil je de boer wel komen helpen met het voeren van de dieren of de koeien ophalen uit de wei. Wij bieden kinderen de mogelijkheid om op hun eigen manier kennis te maken met de boerderij door bijvoorbeeld kalfjes melk te geven, te spelen met de hond of een ritje mee te rijden op de trekker.

Voor de kinderen hebben we:

  • Speeltoestellen
  • Skelters
  • Traptrekkers
  • Een waterfiets
  • Volleybalveld

Logeren in een appartement bij de boer

Logeren bij de boer doe je in één van onze vier appartementen. Ze bieden ruimte aan gezinnen en of groepen voor maximaal 22 personen. Er zijn twee vier-persoons, één zes-persoons en één acht-persoons appartement in de boerderij gebouwd. Alle appartementen hebben een eigen terras, gelegen op het zuiden met uitzicht op de appelboomgaard en met een beetje geluk ook op de grazende koeien. Verder zijn onze appartementen volledig zelfvoorzienend met een eigen badkamer en volledig uitgeruste keuken. Logeren bij de boer met behoud van jullie eigen privacy dus.

Logeren bij de boer, waar er met liefde voor de natuur en omgeving gezorgd wordt

Het grasland rondom de boerderij wordt beweid door onze koeien. Daarnaast besteden we veel zorg aan het behoud van weidevogels door bijvoorbeeld een zelf aangelegde waterplas voor weidevogels, bepaalde gebieden na het broedseizoen pas te maaien en verhoogd waterpeil toe te passen in verschillende sloten. Kom logeren bij de boer en probeer de weidevogels te herkennen!

logeren bij de boer, vakantie in Friesland
logeren bij de boer, vakantie in Friesland

Een actief verblijf

Voor de natuurliefhebber is er op circa 2 km afstand van de boerderij een prachtig natuurreservaat, De Wiide Mar. Dit reservaat bestaat uit maar liefst 10 hectare bloemrijke weilanden en enkele poelen. Staatsbosbeheer is eigenaar en voor bezoekers is er een vogelkijkhut aanwezig.

Of wat dacht je van wadlopen! Een unieke belevenis in de Waddenzee die in 2018 is uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Voor de echte sportfanaat is het zelfs mogelijk om naar Ameland te wadlopen, het betreft een wandelroute van 15 kilometer. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de veerboot vanuit Holwerd naar Ameland te varen. Holwerd is slechts een half uurtje rijden vanaf onze accommodatie. Volop mogelijkheden om een (actieve) vakantie te combineren met logeren bij de boer, of een complete vakantie in Friesland.
Andere prachtige natuurgebieden om een dag naar toe te gaan, om te fietsen of te wandelen zijn Nationaal Park Lauwersmeer en Nationaal Park de Alde Feanen.

Op ongeveer 1,5 km vanaf de boerderij ligt de Dokkumer Ee, een perfect vis- en vaarwater. Ook vind je hier het beroemde Elfsteden bruggetje van Bartlehiem. In de buurt kun je een bootje huren of een eigen boot inlaten. In de omgeving zijn veel fietsroutes door middel van knooppunten zelf te plannen. In Stiens vind je een dorp met veel voorzieningen, o.a. winkels, horeca, een prachtig binnen- en buitenzwembad en een hele gezellige kinderboerderij.

Hebben we je al warm gemaakt om te komen logeren? Bekijk onze beschikbaarheid en reserveer direct om te komen logeren bij de boer!

Onze aanraders

Maak je vakantie compleet met een bezoek aan onze aanraders op fietsafstand

Compare listings

Compare